Derriford Discharge Lounge, University Hospitals Plymouth NHS Trust

Derriford Discharge Lounge, University Hospitals Plymouth NHS Trust

Working on behalf of the principle building contractor Nevada, the old office block in the Terrance Lewis Building at Derriford Hospital was revamped into a new discharge lounge. The works consisted of stripping out the old electrical wiring and replacing with new. The new installation works included upgrading the distribution boards, installation of new general lighting, power, nurse call, fire alarm and access control systems. The new discharge lounge successfully opened to schedule on 13th December 2019.

Co-Op Food Regional Distribution Centres

Co-Op Food Regional Distribution Centres

Red Rock Electrical Ltd are specialists in the refrigeration electrical installation sector. This project saw the installation of new refrigeration data management systems to Co-Op Food regional distribution centres in Lea Green, Birtley, Andover and Castlewood.

Close monitoring of high-temperature and low-temperature cold stores is required to ensure that optimal conditions are maintained, and frozen and chilled produce is kept fresh, ready for distribution to supermarkets. Compressor and condenser alarms provide early warning of any refrigeration plant failures.

A requirement was identified for enhancement of the existing refrigeration data management systems to these 4 sites, with a tight schedule for completion. Control panel-building facilities at our head office allowed us to manufacture and label the hardware off-site to schematic diagrams, simplifying and reducing the duration of the works on-site. Existing refrigeration plant was modified, control cabling installed, and control panels distributed to site and connected, with all 4 buildings successfully completed, commissioned and operational within a 3-month period.

Dartington Primary School

Dartington Primary School

A new-build 300-pupil primary school constructed by Kier Group plc for Devon County Council saw Red Rock Electrical working in collaboration with mechanical partners to a design produced by WS Atkins plc. The building comprises multi-use hall, classrooms, sensory rooms, meeting rooms, group rooms, staff room, reception, kitchen, toilets, admin office, break-out areas and external landscaping.